Utrechter (23) schuldig aan verkrachting meisjes (14)

UTRECHT – Woensdag 19 december 2018 heeft de rechtbank Midden-Nederland een 23-jarige man uit Utrecht schuldig bevonden van het verkrachten van twee 14-jarige meisjes.

Via Instagram leerde zij elkaar kennen. Op 6 februari 2017 sprak hij met één van de meisjes af in de woning van zijn moeder. De man had in de slaapkamer dwingend en dominant aangedrongen op seks met het meisje, waarna hij haar had verkracht.  Op 7 april 2017 had de man via social media contact gehad met een ander 14-jarig meisje en weer sprak hij af in de woning van zijn moeder en nadat hij het meisje had opgedragen haar kleding uit te trekken, ging de slaapkamerdeur op slot en verkrachtte hij haar.

In eerste instantie had de man verklaard de meisjes niet te kennen, maar op de zitting gaf hij toe seks met hen te hebben gehad met wederzijdse toestemming. De meisjes kende elkaar niet, maar hun verklaring over de verkrachting en de manier waarop de man handelde komt in grote lijnen overeen. Hun verklaringen kon als ondersteunend bewijs worden gebruikt.

Meerdere stoornissen zijn bij de man geconstateerd. De verdachte krijgt nog geen straf opgelegd door de rechtbank. Eerst moet nader onderzoek worden gedaan door een psychiater en psycholoog.