Gemeente in gesprek met CDA en CU over afvaldumping in textielcontainers (Utrecht)

UTRECHT – Vrijdagmiddag rond 17.00 uur zal de gemeente Utrecht tijdens het Vragenuur in gesprek gaan met CDA en CU over het dumpen van afvalzakken in textielcontainers.

Het Leger des Heils bracht dit op 11 januari aan het licht. De textiel in die containers is bestemd voor het Leger des Heils. Naast restafval zit er tussen de kleding ook slachtafval. Heel veel kleding die is gedoneerd, is dan geïnfecteerd. Het Leger des Heils roept iedereen op goed te kijken in welke container je je vuil doet.

Jolande Uringa on Twitter

Stadgenoten van Utrecht, dit textiel hebt u verzameld voor het Leger des Heils. Had u al geluncht? Hoe kunnen we textiel een circulaire bestemming geven als we zulke rotzooi met elkaar verzamelen? Vergeet niet de handmatige verwerking door onze Uw-ers!