Hoevelaker ramt politieauto en vlucht (Amsterdam)

AMSTERDAM – Maandagochtend 21 januari rond 3.15 uur heeft een 29-jarige Hoevelaker een politieauto geramd, waarna hij vluchtte. Het incident gebeurde in het centrum van Amsterdam aan het Rokin. De bestuurder stond geparkeerd tegen het verkeer in. Politie wilde de man hierop aanspreken, maar hij ging er snel vandoor.

De politie had een achtervolging ingezet, maar kwamen op het Weteringsplantsoen tot stilstand tegen een paal. De agenten raakten daarbij gewond. Beide agenten werden vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder is tegen het verkeer in gaan rijden en raakt op de Prins Hendrikkade de macht over het stuur kwijt als hij via een verhoogd middengedeelte naar de juiste rijstrook wilt sturen en vervolgens crasht hij met zijn auto, waarna hij te voet vlucht.

De bestuurder wordt aangehouden door agenten, maar de man verzet zich hevig, waarna de politie pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Een drugstest op het politiebureau wees uit dat de man onder invloed was. De bestuurder wordt verdacht van het opzettelijk aanrijden van een politieauto. Zijn rijbewijs in ingevorderd.