Vrouwen overvallen en opgesloten in kelder (Naarden)

NAARDEN – Woensdagnacht werden een 66-jarige en 69-jarige vrouw overvallen in hun woning aan de Juliana van Stolberglaan in Naarden, waarna ze door de dader werden opgesloten in de kelder.

De bewoonster schrikt wakker, nadat ze wat hoort en ineens ziet ze een onbekende man voor haar staan die haar dwingt terug in haar slaapkamer te gaan. Even later komt de huisgenoot van de bewoonster thuis. Deze wordt door de verdachte vastgepakt. De vrouwen worden door de dader bedreigd en met geweld in de kelder opgesloten. Vanuit daar weten de vrouwen alarm te slaan.

Bij aankomst van de politie is de dader gevlogen. Via de achterzijde zou hij gevlucht zijn. Agenten volgen de verse sporen in de sneeuw en ontdekten dat de verdachte het voetpad langs het spoor had genomen en vervolgens via de Koningin Wilhelminalaan naar de Thorbeckelaan is gelopen en daar stopt het spoor

Politie is op zoek naar getuigen. De verdachte had een blauwe broek, blauwe jas en gympen aan. Daarnaast had hij een capuchon op zijn hoofd en gezichtsbedekking.