Dronken bestuurder botst tegen politieauto (Steenbergen)

.

STEENBERGEN – Zondagmiddag 3 februari rond 4.00 uur is een 55-jarige inwoner uit Steenbergen aangehouden nadat hij tot twee maal toe tegen een politieauto aanbotste.

De man probeerde met zijn auto een parkeervak te verlaten. Agenten zagen dat dit niet helemaal goed ging en toen ze hem wilde controleren of hij gedronken had, botste hij bijna tegen een boom aan. Vervolgens reed de man achteruit tegen de politieauto aan en toen reed hij vooruit weg richting de Kade.

.

Een andere politieauto die hem tegenkwam wilde hem laten stoppen en probeerde hem met blauw zwaailichten zijn aandacht te trekken. Hij stopte zijn voertuig. Vervolgens reed hij achteruit en botste weer tegen de politieauto aan die achter hem reed. De man was toen ingesloten tussen twee politieauto’s in en kon worden aangehouden.

Uit de blaastest op het bureau was de uitslag 905 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, het doorrijden na een ongeval en het negeren van een stopteken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.