Verdachte van grote oplichtingszaak aangehouden (Blaricum)

.

BLARICUM – Dinsdagochtend 5 februari is een 42-jarige man aangehouden in zijn woning in Blaricum op verdenking van grootschalige oplichting via een webwinkel. Er werden vanuit het hele land 167 aangiften gedaan tegen de webwinkel. Slachtoffers hadden via de webwinkel goederen (waaronder witgoed, zonneschermen en jacuzzi’s) besteld en betaald, maar niets hebben ontvangen. Het gaat om bedragen tussen 170 en 1500 euro.

Eind september 2018 werd het rechercheonderzoek gestart en al gauw bleek het te gaan om een katvanger. Een persoon (meestal tegen betaling) heeft een bedrijf en bankrekening op naam staan, zodat de werkelijke eigenaar buiten schot blijft. De dader wordt verdacht van fraude met online handel, faillissement fraude, identiteitsfraude en valsheid in geschrifte. De man zit vast voor verhoor en het onderzoek gaat verder.

.