Verdachte steekincidenten aangehouden (Den Haag)

DEN HAAG – Donderdagmiddag 7 februari is een 32-jarige man aangehouden op verdenkingen van twee steekincidenten aan de Van Alkemadelaan en De Mildestraat in Den Haag. De dader werd in Sittard aangehouden.

De eerste steekincident vond plaats op woensdag 6 februari rond 19.00 uur was een hardloper meerdere keren gestoken. Even later rond 19.15 uur toen een 17-jarige jongen op de Van Alkemadelaan een man aansprak die zien fietsband probeerde lek te steken. De jongen werd in zijn arm gestoken. Beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Al snel bestond het vermoeden dat één man verantwoordelijk was voor beide steekincidenten. Direct werd een groot politieonderzoek gestart waarbij onder andere gebruik werd gemaakt van Burgernet, wel veel tip opleverde waardoor de recherche al snel zicht kreeg op de identiteit van de mogelijke verdachte. Op meerdere adressen in Den Haag is onderzoek gedaan. Uiteindelijke leidde het onderzoek naar de verblijfplaats van de verdachte in Sittard. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar zijn betrokkenheid bij de steekincidenten wordt onderzocht.