Twee jaar cel voor steekincident McDrive (Amersfoort)

.

AMERSFOORT – Maandagmiddag 11 februari is bekend geworden dat een 34-jarige Amersfoorter twee jaar naar de cel moet voor het in oktober 2018 neersteken van een persoon bij een ruzie in de rij van McDrive aan de Ruimtevaart in Amersfoort. Daarnaast krijgt de dader nog 8 maanden voorwaardelijke celstraf. De poging tot doodslag is bewezen, acht de rechtbank.

.

Met een auto stond de dader met drie vrienden in de rij voor de McDrive. Hij lag op de achterbank te slapen toen de andere twee inzittenden van de auto ruzie kregen met twee anderen die ook in de rij stonden. De dader is uitgestapt en ging zich met de ruzie bemoeien, waarna hij de ander een klap en koopstoot gaf. Teruglopend naar de auto stapt hij even later weer opnieuw uit de auto met een mes en steekt een van de andere in de zij. Deze raakt ernstig gewond.

In de rechtbank heeft hij spijt betuigd en ziet zelf in dat hij hulp nodig heeft. De dader zal onder toezicht komen te staan van reclassering.