Vermiste puber vandoor met auto ouders (Rijsenhout)

.

RIJSENHOUT – Maandagavond 11 februari is een vermiste 13-jarige puber uit Amsterdam met de auto van haar ouder er vandoor gegaan.

Op de Rijksweg A4 bij het Brugrestaurant werd zij rond 19.10 uur door de politie gezien, waarna de agenten haar volgde. Ze had niet goed de controle over het voertuig. Voor de veiligheid van het overige verkeer werd met gepaste afstand achter de tiener gereden en werd het overige veerkeer geblokkeerd, om ongelukken te voorkomen.

Met ondersteuning van een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee heeft de puber ter hoogte van Leiderdorp een volgteken gekregen, maar het meisje wilde helemaal niet meewerken. De twee rechter rijstroken werden vervolgens voor korte tijd afgesloten. De puber werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in Amsterdam, waar de ouders van het meisje op haar zaten te wachten. Ze werd overgedragen aan haar ouders met een bekeuring voor het rijden in een motorvoertuig onder de 16 jaar. Voor het meisje is een zorgmelding gemaakt bij veilig thuis.

NoordhollandsDagblad on Twitter

Meisje (13) rijdt over de A4 in auto van haar ouders https://t.co/H3CSYh83Os