Tilburger (49) biedt vrouw haar eigen gestolen fiets te koop aan, Tilburg

TILBURG – Donderdagmiddag 25 april heeft de politie bekend gemaakt dat een 49-jarige Tilburger is aangehouden voor heling. Hij bood aan een vrouw haar eigen recent gestolen fiets te koop aan.

Een 22-jarige vrouw deed aangifte nadat haar fiets in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april 2019 gestolen was vanaf het half open balkon van een woning aan de Groeseindstraat in Tilburg. Ze besloot op Marktplaats te kijken om een andere fiets te kopen. Ze zag dat een geschikte fiets in Tilburg te koop werd aangeboden. Ze stuurde een berichtje naar de adverteerder, waarna die direct reageerde dat die fiets net verkocht was maar dat hij nog een mooie damesfiets met zeven versnellingen had staan. Hij stuurde haar twee foto’s waarna ze zag, dat dit 100% zeker haar eigen fiets was.

Ze herkende haar fiets aan enkele specifieke kenmerken. Ze vroeg zijn adres en maakte vervolgens melding bij de politie. Agenten zijn naar bedoelde woning gegaan en hebben de fiets van aangeefster aangetroffen. De verkoper werd aangehouden ter zake heling. Hij verklaarde de fiets te hebben ingeruild. Hij heeft afstand gedaan van de fiets. De politie stelt een nader onderzoek in.