Zes tieners opgepakt voor 1 cent betaalfraude met WhatsApp / Marktplaats, Hilversum

HILVERSUM – Dinsdag 7 mei heeft de politie zes verdachten aangehouden voor 1 cent betaalfraude via WhatsApp / Marktplaats.

Vanaf december 2018 ontvingen we ruim veertig aangiftes waarbij een zogenaamde geïnteresseerde koper op Marktplaats de slachtoffers geld afhandig probeerde te maken via een 1 cent betaalverzoek. Hierbij werden diverse slachtoffers ook bedreigd en afgeperst.

Na onderzoek zijn van januari tot en met maart zes verdachten opgepakt. Zij worden verdacht van computervredebreuk, oplichting, bedreiging en/of afpersing. Twee van de zes verdachten waren zogenoemde geldezels. De geldezels zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Bussum en Hilversum. De andere vier verdachten zijn drie jongens van 16 jaar uit Nederhorst den Berg, Hilversum en Huizen en een man van 19 uit Hengelo. De 16-jarige verdachte uit Huizen en de 19-jarige verdachte zitten nog vast. Het onderzoek loopt nog.