Bestuurder gestolen vrachtwagen probeert politieauto te rammen, Veldhoven

VELDHOVEN – Woensdag 15 mei heeft een 46-jarige man uit Albanië geprobeerd een politieauto te rammen tijdens een achtervolging op de A67 bij Venlo. Hij is aangehouden en wordt gehoord. In de vrachtwagen troffen agenten eerder gestolen lading aan die uit een vrachtwagen is ontvreemd op parkeerplaats De Beerze langs de A67.

Politie zag een vrachtwagen rijden met buitenlandse kentekenplaten die niet op dat voertuig thuishoorden. Op de A67 kreeg de bestuurder een stopteken waar geen gehoor aan werd gegeven, waarna een achtervolging ontstond. Politievoertuigen sloten aan bij de achtervolging, waarbij de vrachtwagenbestuurder probeerde een politieauto te rammen. De agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Bij Veldhoven stopte de vrachtwagen op de snelweg en zetten de bestuurder en zijn bijrijder het op een lopen. Hierbij stak één van de twee de snelweg over en is door de politie een waarschuwingsschot gelost. De bestuurder is korte tijd later aangehouden. Naar de bijrijder is gezocht met onder andere de inzet van een speurhond. De man is echter niet aangetroffen. De snelweg is voor onderzoek tijdelijk afgesloten geweest.

Tijdens de achtervolging van de vrachtwagen kwam ook een personenauto met buitenlandse kentekenplaten en vijf inzittenden in beeld. Het vermoeden bestaat dat zij te maken hebben met de gestolen vrachtwagen en goederen en hoorden bij de twee inzittenden van de vrachtwagen.

chauffeursnieuws on Twitter

Trucker uit Albanië probeert politie te rammen: agenten lossen waarschuwingsschoten: Agenten hebben vanochtend in de buurt van Veldhoven waarschuwingsschoten gelost na een achtervolging op de A67 van een gestolen vrachtwagen. Tijdens de jacht probeerde… https://t.co/kZrcQbw20i