Medewerkers Picnic gaan in protest Amersfoort

AMERSFOORT – / UTRECHT – Vrijdagmorgen, 17 mei heeft FNV bekend gemaakt dat medewerkers van Picnic maandag in protest gaan. FNV geeft aan dat zij de grootste online supermarkt van Nederland dagvaardingen omdat het bedrijf zich niet wil houden aan de collectieve arbeidsovereenkomst die geldt voor de hele supermarktbranche. Picnic zou niet alleen een oneerlijke concurrent voor alle andere supermarkten die zich wél aan de cao houden, maar zouden de werknemers ook minder betaald krijgen dan waar ze recht op hebben.

Gisteren kreeg Picnic per post de officiële dagvaarding van de FNV voor het niet naleven van de supermarkt-cao. Hierdoor krijgen medewerkers niet het loon en toeslagen waar ze recht op hebben. Tegelijk gaan medewerkers actie voeren voor meer zekerheid. Picnic-medewerkers die allemaal uitzendkracht zijn, willen meer respect en meer zekere contracten. Maandag houden zij stiptheidsacties in het distributiecentra van Picnic in Utrecht. Dat betekent dat ze wel werken, maar strikt volgens de werkinstructies, wat zal kunnen leiden tot vertragingen.

FNV gaat maandagmiddag weer praten met Picnic over de eis van de werknemers voor meer zekere contracten. Donderdagavond zal bekend worden of ze de maandag erop wel of niet moeten werken. ‘