Aangehouden automobilist had drugs in onderbroek verstopt, Tilburg

TILBURG – Een 33-jarige man uit Rijen is rond 2.10 uur bij een controle op de Defense (nabij industrieterrein Katsbogte) in Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en het bezit daarvan. Ook werd in zijn auto illegaal vuurwerk aangetroffen. De verdachte bleek ook nog eens drugs in zijn onderbroek had verstopt.

De agenten vroegen nog of hij drugs bij zich had. Hij ontkende dat en gaf ook toestemming om zijn auto te doorzoeken. Op de bijrijdersstoel lag een tas met daarin een flacon GHB en twee boterhamzakjes met een pastachtige amfetamine. In de kofferbak lagen zes stuks illegaal vuurwerk, zogenaamd 4-inch shells. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Een speekseltest wees uit dat hij onder invloed was van amfetamine. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In het cellencomplex bleek dat hij in zijn onderbroek nog vier kleines flesjes GHB en een boterhamzakje met speed/amfetamine verstopt had. Ook in de slaapkamer van zijn woning is ook nog circa 26 en grammen amfetamine en 4 XTC pillen aangetroffen. Hij ontkent een drugsdealer te zijn. Volgens hem zijn de drugs voor eigen gebruik en vrienden. Hij gaf toe dat hij twee lijntjes amfetamine had gebruikt voordat hij ging autorijden.