Bestuurder met doorgeknipte enkelband vlucht voor politie Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Dinsdag 21 mei is een huurauto ervandoor gegaan bij een verkeerscontrole op de Noordeinde in Henrik-Ido-Ambacht.

De bestuurder van de auto ging er met piepende band vandoor. Een politiemotorrijder reed achter de auto aan en de automobilist probeerde uit handen van de politie te blijven en reed via N-wegen, woonkernen, fietspaden en een park. Door de achtervolging moesten andere weggebruikers zich in veiligheid brengen. Tijdens de achtervolging raakte een politieauto flink beschadigd na botsing met een bestelbus. De agenten raakte hierbij gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

De automobilist had in zijn huurauto in een woonwijk in Zwijndrecht stilgezet om te voet verder te vluchten. Hij werd vervolgens aangehouden. De 26-jarige bestuurder uit Zwijndrecht bleek niet teruggekeerd zijn van detentieverlof en had zijn enkelband doorgeknipt. Hij moet nog 201 dagen zitten. Zijn vrouwelijke bijrijder is ook opgepakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

20190522080911.jpg