Eis van 6 jaar voor zeer gewelddadige woningoverval Pijnacker

PIJNACKER – Woensdag 22 mei heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank gevraagd om een 19-jarige en 20-jarige verdachte een straf op te leggen van 6 jaar voor een zeer gewelddadige woningoverval aan de De Harnasch in Pijnacker.

De bewoonster werd geschopt, geslagen, aan haar haren getrokken, vast getaped en ze werd met een vuurwapen geslagen en opgesloten. Dankzij een oplettende buurvrouw kon ze snel worden bevrijd. De overvallers gingen er vandoor met een grote hoeveelheid sieraden en dure merktassen. De buurvrouw zag hoe iemand met een postbodejas met dure merktassen uit het huis kwam en die in een busje legde. Ze vertrouwde het niet en schreef het kenteken op. Toen ze kort daarna de bewoonster boven gekneveld bij het raam zag staan, belde ze de politie die de vrouw kon bevrijden. Dankzij het kenteken werd een uur na de overval het busje door de politie aan de kant gezet. Achterin werd de buit teruggevonden, evenals de postbodejas, de pruik die de “postbezorger” gebruikte, het tape en het wapen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.