Grote terrorisme-oefening in Keukenhof, Lisse

LISSE – Woensdag 22 mei werd bij Keukenhof aan de Loosterweg Noord in Lisse een grote terrorisme-oefening gehouden.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op incidenten met extreem geweld, organiseert de politie-eenheid Den Haag regelmatig dit soort oefeningen. Ruim 250 personen namen deel aan de oefening. Centraal in de oefening stond de onderlinge samenwerking tussen de diverse deelnemende partijen, naast de politie, de brandweer, ambulancediensten, Keukenhof, de gemeente en de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Tijdens de oefening trainden de medewerkers van de verschillende hulpdiensten samen een terrorismesituatie. Het gezamenlijk trainen van een situatie met extreem geweld is heel belangrijk, omdat in dit soort gevallen het noodzakelijk is om van elkaar precies te weten wie wat doet tijdens zo’n hectische situatie.

Danny Kemp on Twitter

Thank you, Dutch police, for these wonderfully surreal photos of a terrorism exercise in a tulip garden