Vrouw weigert van politiemotor af te gaan en schopt agent, Breda


BREDA – Zaterdagmiddag 8 juni rond 15.15 uur was een vrouw bij het politiebureau aan de Chasséveld in Breda op een geparkeerde politiemotor gaan plaatsnemen.

Een agent verzocht de vrouw van zijn motor af te gaan maar ze gaf daar geen gevolg aan. Ook nadat hij haar gesommeerd had werkte ze niet mee en heeft hij haar van zijn motor af moeten trekken. Daarna verhinderde ze dat hij op kon stappen en uiteindelijk heeft hij haar weg moeten duwen. Daar werd ze kwaad om en ze gaf hem een harde schop tegen zijn onderbeen. De agent kon toen niet anders dan de vrouw aanhouden. Ze verzette zich hevig en collega’s moesten hem te hulp schieten. De vrouw is ingesloten aan het bureau en er zal passende hulp aangeboden worden.

Eerder die dag was de vrouw al aan het bureau geweest. Ze maakte toen een verwarde indruk en de crisisdienst was gebeld voor haar. Omdat ze geen gevaar vormde, is besloten geen directe behandeling in te zetten.