Appen en bellen controle automobilisten


AMERSFOORT – Woensdag 12 juni en donderdag 13 juni zal er door de verkeershandhavers in heel Midden-Nederland gecontroleerd worden op het appen en bellen tijdens het autorijden. Een kwart van alle ongelukken in het verkeer zou mede wordt veroorzaakt door appen en bellen. De boete bedraagt 240,00 euro.

De meeste mensen realiseren zich dat het tegelijkertijd sturen en een appje sturen risicovol is, maar staan niet stil bij hoeveel meter ze in die paar tellen afleggen. Hoe gevaarlijk het is het nu echt om even niet op de weg te letten? Een voorbeeld:

Stel, je bent in de stad en rijdt netjes 50 km/u. Er komt een berichtje binnen en je leest het in 3 seconden. Dan heb je 42 meter afgelegd zonder op te letten – dat is de lengte van een half voetbalveld! Rijd je op de snelweg 120 km/u, dan ben je in 3 seconden al 100 meter verder. Dan heb je dus een heel voetbalveld overgestoken – zonder te kijken. En een bericht lezen en vooral schrijven duren nog stuk langer dan 3 seconden.