Achtervolging eindigt in aanhoudingen en drie beschadigde politieauto’s, Eersel


EERSEL – Donderdagmiddag 13 juni is rond 14.30 uur een achtervolging op de Rijksweg A67 bij Eersel geëindigd in drie arrestaties en drie beschadigde politieauto’s. Politie zoekt getuigen.

Een rode Peugeot met Brits kenteken reed met hoge snelheid bij Lierop de snelweg op richting Antwerpen. De auto reed vervolgens met hoge snelheid over de vluchtstrook verder. Er werden snelheden van meer dan 200 km/u bereikt. De Peugeot ramde even later tussen de afslag Eersel en afslag Hapert een van de drie politieauto’s die de Peugeot tot stilstand wilden brengen.

Er raakte niemand gewond. Ondermeer wegens poging doodslag is de bestuuurder en ook zijn twee inzittenden direct aangehouden. Hun auto is afgesleept, alsmede drie beschadigde politievoertuigen. De drie verdachten zijn ingesloten en het onderzoek naar hen loopt.