Celstraffen voor drugsgezin, Utrecht


UTRECHT – Donderdag, 13 juni heeft de rechtbank Midden-Nederland celstraffen opgelegd voor een gezin uit Utrecht.

De vader en moeder en hun vier zoons zouden zich bezig hebben gehouden met de invoer en verkoop van drugs en het witwassen van vele contanten. De oudste zoon (34) kreeg vier jaar cel opgelegd voor witwassen van geld via zijn zonnestudio op de Damstraat in Utrecht. De andere zoons (29, 32) moeten twee jaar achter de tralies en jongste zoon (23) kreeg een celstraf van 20 maanden opgelegd. Ook de moeder moet twee jaar zitten en de vader een jaar, waarvan 320 dagen voorwaardelijk.

Het gezin kwam aan het licht na een anonieme brief over de activiteiten van één van de zoons. Politie startte een onderzoek. In de woning werden grote sommen geld gevonden in verborgen ruimtes.